Sivka

Mlade liste dodajajo kot začimbo ribam, teletini, divjačini, omakam, salamuram in enolončnicam . Ponekod pripravljajo tudi aromatičen sivkin kis in sivkino žganje ali liker. Sveže sivkine cvetove je mogoče kandirati in uporabiti za okrasitev sladic. Primerna je še za dišavljenje sadnih solat, želejev in sladoleda, izdelavo sirupa in aromatiziranje shrankov. Sveže sivkine cvetove je mogoče kandirati in uporabiti za okrasitev sladic. Tudi čebele imajo rade sivko, ki daje dober med. Sivka odganja molje, odišavlja prostore, iz nje delajo dišeče zeliščno milo.

Šifra: 386 Kategorija:

Dodatne informacije

Latinski naziv

Lavandula officinalis

Čas presajanja sadik

IV-IX

Sadilna razdalja (med rastlinami X med vrstami)

70×80 cm

Višina rastline

30-60 cm

Življenjski cikel

trajnica

Pakiranje

lonček P10