ZELJE

Brassica oleracea var. Capitata

Zelje je ena najstarejših vrtnin na svetu. Ljudje so ga že od nekdaj cenili predvsem zaradi vitaminov in drugih pozitivnih učinkov. Vsebuje življenjsko pomembne aminokisline, ki jih moramo dnevno imeti v prehrani, saj jih naše telo ne proizvaja samo. V zelju je tudi precej vlaknin, ki ugodno delujejo na prebavo. Zelje bo dobro rastlo tam, kjer je dovolj vlage in ni prevroče. Potrebuje veliko hranil.


BELO


Zelje - Bajonet F1

BAJONET F1

Zelje Bajonet F1 je zgodnja sorta ima okrogle, zelene glave, zbite strukture, dolgo stoji na polju, Foc (HR). Primeren je tudi za predelavo, raste 73 dni.

Zelje - Green Presto F1

GREEN PRESTO F1

Zelo zgodnji hibrid zelja, glave naredi že 50 - 55 dni po presajanju, teža posamezne glave doseže 1 - 1,5 kg. Glave so okrogle in kompaktne.

Zelje - Autumn Queen F1

AUTUMN QUEEN F1 tip VARAŽDINSKO

Pobiranje poleti in jeseni 65 dni po presajanju. Teža 2,0 - 3,0 kg. Ploščat, hitro rastoč hibrid zelja, odporen na pokanje. Sajenje na 50 x 50cm. Primeren za predelavo in sveže tržišče.

RDEČE


Rdeče zelje - Kosaro F1

KOSARO F1

Zelje Kosaro F1 Raste 82 dni po presajanju sadik, Izrazito okrogle, velike glave, odlične strukture, visokega prinosa, Foc (HR).

KONIČASTO


Koničasto zelje - Point One F1

POINT ONE F1

Belo, koničasto zgodnje zelje. Že približno po 50 dneh naredi kompaktne glave s težo okoli 1kg. Namenjeno je za svežo uporabo