ZELJE

Brassica oleracea var. Capitata

Zelje je ena najstarejših vrtnin na svetu. Ljudje so ga že od nekdaj cenili predvsem zaradi vitaminov in drugih pozitivnih učinkov. Vsebuje življenjsko pomembne aminokisline, ki jih moramo dnevno imeti v prehrani, saj jih naše telo ne proizvaja samo. V zelju je tudi precej vlaknin, ki ugodno delujejo na prebavo. Zelje bo dobro rastlo tam, kjer je dovolj vlage in ni prevroče. Potrebuje veliko hranil.


BELO


Zelje - Bajonet F1

BAJONET F1

Zelje Bajonet F1 je zgodnja sorta ima okrogle, zelene glave, zbite strukture, dolgo stoji na polju, Foc (HR). Primeren je tudi za predelavo, raste 73 dni.

Zelje - Cabbice F1

CABBICE F1

Srednje zgodnje (90-100 dnevno) zelje za poletno pridelavo. Idealno za pripravo solat. Teža glav 1,5-2,0 kg. Glave z odlično notranjo strukturo. V svoji londonski restavraciji Fifteen ga uporablja tudi kuharski mojster Jamie Oliver.

Zelje - Delight Ball F1

DELIGHT BALL F1

Rastna doba 55-58 dni od presajanja do pobiranja. Izenačen in zanesljiv zgodnji pridelek teža glav do 1,2 kg. Gojimo ga lahko v neogrevanih rastlinjakih ali na prostem. Glave ne pokajo, zato je obdobje obiranja daljše.

Zelje - Capture F1

Mavunor F1 tip VARAŽDINSKO

Srednje zgodnje zelje raste 80 dni od presajanja. Ima lepe ploščate glave, ki dosežejo težo 2,5-4 kg. Primerno za kisanje. Odlično za skladiščenje. Odporno na trips.

RDEČE


Rdeče zelje - Kosaro F1

KOSARO F1

Zelje Kosaro F1 Raste 82 dni po presajanju sadik, Izrazito okrogle, velike glave, odlične strukture, visokega prinosa, Foc (HR).

KONIČASTO


Koničasto zelje - Caraflex F1

CARAFLEX F1

Srednje zgodnje koničasto zelje primerno za vzgojo preko celega leta, na Primorskem tudi za prezimovanje. Visoko odporen (HR) na Fusarium oxysporum (Foc). Ima enakomerne in kompaktne glavice. Odporen je na prezgodnje cvetenje. Raste 76 dni po presajanju..

Zelje - Tinty F1

TINTY F1

Zgodnje koničasto zelje. Primerno za celoletno vzgojo. Raste 70-75 dni po presajanju. Glavice dosežejo težo 0,5-1,2kg.