POR

Allium porrum L.

Rad ima peščena, rahla, hranljiva tla. Por sadimo na gosto in ga tekom leta redčimo in uporabljamo še mladega in svežega v kuhinji. Tako imamo por na voljo že poleti. Posadimo ga lahko na različna mesta v vrtu, saj je odličen sosed jagodam, korenčku, zeleni, paradižniku, solati in kapusnicam.


Por - Columbus

COLUMBUS

Por Columbus je sorta za poletno in zgodnje jesensko pridelavo. Je hitro rastoča sorta, ki doseže velik pridelek. Ima enakomerno zeleno barvo z močnim navpičnim listjem. Stebla so dolga, brez okrogle odebelitve. Raste 85 dni.

Por - Lancia

LANCIA

Por Lancia je zgodnja sorta, hitre rasti in zdravega izgleda. Beli del je dolg, brez okrogle odebelitve. Listje je močno, pokončno, srednje zelene barve. Ta sorta je za letno in zgodnje jesensko pridelavo v pogojih kontinentalne klime. Raste 85 dni.

Por - Lancelot

LANCELOT

Por Lancelot je plavo-zelene barve namenjen za pozno letno-jesensko pridelavo. Oblikuje zelo dolga, bela, čvrsta podolgovata stebla, brez okrogle odebelitve. Je hitrorastoča sorta, temno zelene barve, z močnim navpičnim listjem. Raste 90 dni po presajanju.