PAK-CHOI

Brassica campestris chinensis

Pak choi se presaja zgodaj spomladi ali pozno poleti, kot vsa zelenjava ima malo kalorij, ponaša pa se z veliko vitamina A in C, od mineralov vsebuje kalcij in železo, veliko pa ima zelenega listnega barvila klorofila in vlaknin. Zrel je pri višini 15 do 20 cm. Nekatere sorte pak choia imajo namesto belih zelene listne žile. Po okusu je podoben stebelni zeleni, gorčici. Zato se mlad pak choi odlično obnese v solatah, morda celo namazih, tako samostojno kot skupaj z jajci, pa tudi z ohlajenim krompirjem ali fižolom.


Pak Choi - Bopak F1

BOPAK F1

Pak-Choi Bopak F1 ustvarja rozeto z gladkimi, zelenimi listi, širokimi in velikimi belimi žilami. Rastlina je bogata z vlakni. Konzumirajo se listi s peclji v svežem stanju, ali na hitro toplotno obdelani. Raste 44 dni.