LUBENICE

Citrullus lanatus

Lubenice so veliki okrogli, podolgovati ali ovalni sadeži, ki lahko tehtajo do 12 kg in imajo 3 do 4 metre dolga razrasla stebla. Imajo čvrsto temnozeleno ali svetlejšo progasto lupino in živo roza ali rdeče meso z majhnimi temnimi semeni. Meso je izredno vodeno, sladko in osvežilno. Sadimo jih 1 meter narazen na sončne lege v zavetju v dobro odcedno, peščeno - ilovnato prst s srednjimi vsebnostmi dušika.


Lubenica - Bedouin F1

BEDOUIN F1

Lubenice Bedouin F1 so v tipu "Tiger", z izraženim kontrastom črt ima močno in tanko skorjo (debeline 1,3cm). Ovalni plodovi, težki 8-13kg so izredno sladkega in hrustavega rdečega mesa z malo semeni. Zadržuje svežino in kvaliteto dalj časa po pobiranju. Je zgodnjega dozorevanja in visoke skupne rodnosti. Dobro prenaša gostejši sklop (do 7.000 rastlin/hal). Proizvodnja je zanesljiva tudi v najbolj stresnih pogojih vzgoje. Kompatibilna je z vsemi standardnimi podlogami za cepljenje. Odlično prenaša tudi transport.

Lubenica - Topgun F1

TOPGUN F1

Lubenica Topgun F1 je srednje zgodnji hibrid, vegetacija 75 dni, okrogle oblike s temno zelenimi progami, meso temno rdeče, sočno in zelo sladko, več kot 12 Brix, velika semena, seje se lahko direktno na njivo ali preko sadik, teža plodov 8 do 10 kg, cepljena na podlago Carnivor je lahko 12 kg, odličen hibrid za proizvodnjo na odprtem in v tunelih, nastavi 2 do 3 plodov na vrežo 8 pridelek preko 60 t/ha, dobro prenaša transport.