KUMARE

Cucumis sativus

Kumare so zelo razširjene kulturne rastline iz družine bučevk. So plazeče enoletne rastline, ki zrastejo 1-3 metrov. Nedozorele plodove jemo surove, kuhane ali konzervirane. So rastline toplih krajev in ne prenesejo mraza. Poškoduje jih temperatura že pod 10°C. Sadimo jih na razdaljo 45 cm. V rastni dobi jih je potrebno redno zalivati, zlasti po presajanju.


SOLATNE


Kumare - CUD 11031

BELLINI (CUD 11031) F1

Kumare Belini F1 so v "holandskem" tipu. Plodovi so zelene cilindrične oblike, gladki, povprečna dolžina je 30cm teža pa 750g. Primerne so za proizvodnjo v spomladansko poletnem terminu v tunelih na oporo ali mrežo. Zaradi svojega dovolj bujnega habitusa, se jih lahko goji tudi na prostem ali na opori.

Kumare - Darina F1

DARINA F1

Kumare Darina F1 so zgoden hibrid solatnih bradavičastih kumar, ki so primerne za vzgojo v tunelih ter na prostem. Rastlina je zelo bujna, vendar dovolj odprta, da se plodovi zlahka oberejo. Plodovi so temno zelene barve z majhnimi bradavicami, povprečna dolžina znaša 20cm teža pa 250g.

Kumare - Tasty King F1

TASTY KING F1

Kumare Tasty King F1 so izvrsten hibrid solatnih kumar temno zelene barve. Plodovi so dolgi okoli 35 cm skoraj gladka in z redkimi bradavicami. Lahko jih gojimo od zgodnje pomladi do pozne jeseni na prostem, v tunelu in v rastlinjaku. So tolerantne na bolezni in odporne na vročino.

ZA VLAGANJE


Kumare za vlaganje - Levina F1

LEVINA F1

Kumare Levina F1 so dobro poznan in preizkušen hibrid kumaric za vlaganje. Oblikuje kratke, zelene plodove s srednje velikimi bradavicami, ki tudi v suši in vročini ne pogrenijo.