ENDIVIJA

Cichorium endivia

Endivija bo hvaležna za sončno lego in vlažna ter hranljiva, rahla tla. Je odlična poznojesenska zelenjava, z zaščito pred mrazom pa jo lahko trgamo še pozno v zimo. Uživamo predvsem surovo v solati ali pa jo pripravimo kako drugače kot presno hrano. Endivijo lahko v plastični vrečki v predalu za zelenjavo v hladilniku hranimo dva do tri dni, ne da bi pri tem izgubila veliko vitaminov. Če endivijo hranimo v temnem prostoru, lahko s tem pospešimo, da se srce obarva rumeno.


Endivija - Bossa

BOSSA

To sorto lahko pobiramo v širokem časovnem obdobju. Mogoča je zgodnja poletna in jesenska setev. Daje odličen pridelek, je enakomerne rasti, pri pobiranju ostane zunanje listje kompaktno ob glavici. Razdalja sejanja je 40x35 cm.

Endivija - Dečkova glava

DEČKOVA GLAVA

Potrebuje srednje težka, globoko obdelana tla z veliko humusa. Če presajamo avgusta ali septembra, te posevke pokrijemo s tunelom, da bomo imeli endivijo do konca leta. Listi so samo belilni, izredno mehki ter tvorijo veliko kopasto rozeto. Pridelki so veliki in odlične kakovosti.

Endivija - Eros

EROS

To je hitrorastoča jesenska sorta. Ima široko listje in veliko rumeno srce. S spodnje strani so glave dobro zaprte, zato ni občutljiva na gnitje. Priporočena razdalja sajenja 40x35 cm.

Endivija - Natascha

NATACHA

Srednje zgodnja endivija Natacha je primerna za proizvodnjo pomlad - jesen. Dela zelo velike rozete, primerna za proizvodnjo na prostem in v pokritih prostorih.

Endivija - Ophely

OPHELY

Kodrolistna endivija Ophely je odlična za svežo potrošnjo. Zrelost (št. dni po presajanju): 45-50. Št. sadik/ha: 80.000 Gostota setve: 7 rastlin/kv.m. Barva: zelena, sredica belo rumena Setev: od marca do julija Odlična izbira za spomladansko/poletno pridelavo. Zelo izenačen pridelek, primeren za svež trg.